Eilen tosiaan pidettiin vapaapäivä, ja otettiin aamupäivästä taas aurinkoa. Luin lehdestä, että Bangaloren korkein lämpötila tähän mennessä on ollut +34,2c! Ja täällä on kuulemma viileintä Intiassa, koska Bangalore sijaitsee 900 metriä merenpinnan yläpuolella. Eilen päivästä lähettiin pienemmällä porukalla kierteleen katukauppoja Commercial Streetille. Siellä oli vaikka kuinka paljon kaikkia kojuja, ja löysin jopa monta paikkaa mistä voi ostaa kankaita ja teettää vaatteita :) Ajattelin ainakin erilaisia mekkoja teettää, tavallisempia ja sit juhlamekkoja :) Mutta tuolla pitää kyllä osata tingata! Ne myyjät yritti pistää tosi kovia hintoja meille.. Ja vaikka kuinka tingataan ne ei oikeen meinaa lähtee siihen mukaan :/ eli moni tavara jäi sen takia tällä kertaa ostamatta. Meille on kerrottu, että katukaupoissa myyjän ilmoittamasta hinnasta 1/3 on todellinen hinta.

Just kun oltiin syömässä yhessä ravintolassa, nähtiin ikkunasta että koko taivas oli täynnä ampiaisia! Niitä oli siis tuhansittain siellä ulkopuolella!!! Ja nää Intian ampiaiset on tuplasti isompia kun mitä suomessa on.. Ne ravintolan työntekijätkin keräänty kattomaan sitä näkyä! Me epäiltiin, että oliskohan jossain rakennustyömaalla rikkoutunu jotain isoja ampiaispesiä?? En halua ees kuvitella mitä olis käyny jos oltais oltu ulkona sillon… Ja pistiköhän ne montaa ihmistä siellä ulkona? Onneks se ampiastaivas oli selkiintyny sit kun oltiin syöty, ja voitiin jatkaa kiertelyä :) Ruuasta muuten vielä sen verran, että tilasin siellä pitsan, ja nää pitsat ei todellakaan oo suomen jättipitsojen kokosia :D Mutta kyllä noillakin hyvin nälkä lähtee :)

Tänään meillä oli taas työharjottelua. Mentiin ekaks sinne ensiapuun, mutta koska siellä oli niin vähän potilaita se osastonhoitaja sano että voidaan mennä päiväks Day Care Unittiin, eli ensiavun läheisyydessä toimivalle tarkkailuosastolle/ toimenpideyksikköön. Sinne tulee potilaita mm. ensiavusta, leikkausosastoilta ja lääkärin vastaanotoilta.  Siellä on 9 potilaspaikkaa, ja tänään siellä oli n. 5-6 potilasta? Potilaat tuli saamaan iv-antibiootteja tai verensiirtoja, tai leikkauksen jälkeiseen tarkkailuun.

Me ei olla kauheesti saatu osallistua hoitotyöhön.. (mitä nyt mitattu verenpainetta manuaalisesti). Ja siitä meitä kyllä varoteltiinkin etukäteen, että noissa yksityisissä sairaaloissa ei välttämättä pääse tekemään niin paljon mitä suomalaisissa sairaaloissa :( Ollaan siis tarkkailtu paljon, ja seurattu hoitotoimenpiteitä vierestä. Ollaan kiinnitetty erityisen paljon huomiota siihen miten hygieniasta ja aseptiikasta huolehditaan täällä. No, eihän se toteudu todellakaan niin hyvin mitä suomessa! Kyllä täältä löytyy muutamia käsidesipulloja ja hanskoja, mutta kun ei ne hoitajat niitä kovinkaan ahkerasti käytä. Nähtiin kerran tapaus, kun potilaan haavasidoksia availtiin lääkärin kierrolla. Niin ensin hoitaja aloitti veristen siteiden avaamisen paljain käsin, sit puolessa välissä lääkäri pyysi steriilejä hanskoja (jotka oli sillon steriilit ”mikkihiiri” hanskat!) ja lääkäri jatkoi ”steriileillä” käsineillä likasen sidoksen avaamista ja alkoi tarkastelemaan haavaa!

Naishoitajat ei kauheesti ”uskalla” kysellä tai selittää meille mitään, vaan enemmän mieshoitajat on esitelly meille paikkoja, kertonu osaston toiminnasta, ja kyselly asioita suomesta. Yllätyin myös siitä, kun yks lääkäri käski yhtä naishoitajaa kertomaan meille enemmän hoitotoimenpiteistä ja muutenkin kaikesta, eli kiva että se piti meijän puolia :) Kirjottelen lisää tosta hoitokulttuurista sitä mukaa kun tuolla on tullut vietettyä enemmän aikaa :)

Kuvassa ollaan matkalla töihin, "metsästämässä riksakuskeja" :)