Ollaan palattu takas ihanan ”viileään” Bangaloreen Keralan kuumuudesta ja kosteudesta :) Matka meni hyvin ja terveinä pysyttiin. Kerrottavaa olisi vaikka kuinka paljon, joten ajattelin kirjoittaa pienimmissä pätkissä matkasta. Kaikki Keralan lomaan liittyvät kirjoitukset löytää sitten Kerala kategoriasta… Lähdin siis viikon reppureissulle Hannan ja Marjonkaa. Matkattiin sinne, siellä ja takas junalla. Intialainen junamatkailu on jotain niin sanoinkuvaamatonta, että ajattelin pyhittää sille ekaks ihan oman kirjoituksen :)

Menomatkalla Bangaloresta Ernakulamiin matkustettiin second classissa makuuvaunussa. Menolippujen hinta oli tosiaan vaan 4,50€, ja matka kesti n.12h. Junan käytävillä käveli tosi usein myyjiä, jotka kauppas vettä, limsoja, kahvia, teetä, ruokaa, snäcksejä tms.. Niitä oli myös hirveästi aina kun pysähdyttiin eri asemille.

Junan ikkunat oli avonaisia, niissä oli vaan ritilät suojana. Katossa oli tuulettimia joista ei ollu kylläkään mitään hyötyä. Matka oli tuskasen kuuma ja hikinen. Junan vessathan on aina kauheita, eli voitte vaan kuvitella millanen oli intialaisen junan vessa! Iso reikä lattiassa ja näkymä suoraan raiteille. Ihmiset ei tottele kehoitusta ”älkää käyttäkö vessoja junan ollessa pysähdyksissä asemilla”, joten se kusen ja paskan haju oli jotain aivan käsittämätöntä! Taisin käydä kerran vessassa matkan aikana, paluumatkan Marjo onnistu olemaan kokonaan ilman vessassa käyntiä :) (kuumuus haihduttaa aika tehokkaasti nesteitä!)

Matkattiin reissun puolivälissä myös junalla Alleppeyhin. Matka kesti tunnin, maksoi 24 rupiaa eli 0,40€. Silloin ei saanu mitään paikkalippuja, vaan paikat piti ottaa sieltä mistä kerkeää. Juna teki vaan välipysähdyksen Ernakulamin asemalla, joten asema oli tupaten täynnä Intialaisia. Junan pysähtyessä sai kyynerpää tekniikan avulla rynnätä/ änkeä sisälle junaan :D Junat on usein niin täynnä että ihmisiä seisoo käytävillä ja istuu/ roikkuu oviaukoissa (täällä on useassa vaunussa avo-ovi). Me onnistuttiin saamaan sillon paikat makuuvaunun ylimmästä sängystä, eli kiivettiin rinkkojen kanssa sinne :)

Tultiin siis takas Bangaloreen eilen (5.4). Kun kyseltiin loman puolessa välissä paluulippuja, selvis että seuraava juna jossa olis vapaita paikkoja olis lähteny vasta keskiviikko iltana (7.4)..  (Matkattiin just pahimpien pääsiäisruuhkien aikaan). Liput järjesty kuitenkin Alleppeyn majoituspaikan kivan ”respamiehen ” suhteilla.. Sillä oli kaveri töissä juna-asemalla, joten maksettiin sille vähän extraa niin saatiin liput maanantain päiväjunaan. Paluuliput oli istuma-paikkoja, maksettiin niistä 200 rupiaa (3,30€)/ henkilö. Myöhemmin selvis kuitenkin että meille oli hankittu istumapaikkoihin waiting list paikat. Ja oltiin listalla vasta jossain 40 paikkeilla, eli jouduttiin hankkimaan istumapaikat taas omin neuvoin. Juna tuli taas tupaten täyteen, eli koko 11 tunnin matkan aikana meitä istu kolmen hengen penkeillä 5 ihmistä! Meijän yläpuolella oli ritilät matkatavaroille, ja sinnekkin kiipes ihmisiä matkan aikana. Eli ei oikeen uskaltanut paikaltaan nousta koska muuten sinne olis heti syöksyny joku muu. Tänään on pikkusen selkä ja perse kipeä siitä istumisesta :D Vitsailtiin että tossahan olis voinu saada painehaavankin helposti :) Mutta tosiaan kivasti haisi taas kusi ja jalkahiki koko matkan ajan.. Perus Intialaista junamatkailua! :D Onpahan tullu koettua, en kadu :) Mutta kyllä sitä nyt arvostaa VR:n junamatkoja.