Eilen töissä oli ihan kivaa, potilaita oli riittävästi ja saatiin jo tehdäkin enemmän :) Sain mm. mittailla verenpainetta manuaalisesti, kirjata potilastietoja, sekoittaa ja antaa iv-lääkettä sekä avustaa ekg:n otossa. Välillä tuolla tulee niin turhauttava olo, sillä me osattais (ja saatais suomessa) tehdä paljon enemmänkin. Joskus tuntuu että nuo hoitajat ei tiedä kuinka paljon me jo osataankaan, eikä ne kyllä tiedäkkään.. Esimerkiksi ne aika harvoin antaa meijän tehä itsenäisesti mitään. Tuossa ekg:n otossakin sanoin hoitajalle että mä voin kyllä ottaa sen, silti se hoitaja kerkes ruiskauttaa ne geelit siihen elektrodien kiinnityspaikoille, ja jätti mulle vaan ne imukuppien kiinnitykset.. (Kyllä, täällä otetaan ekg vielä sillä imukuppi menetelmällä!)

Sitten yhessä välissä sain itsenäisesti sekoittaa iv-lääkkeitä. Kun ne oli valmiiks sekoitettu jäin odottamaan että hoitaja tulee paikalle ja seuraa kun annan sen lääkkeen (varsinkin kun ei olla vielä tähän mennessä täällä saatu antaa niitä, ja muutenkin vakuutussyistä halusin et hoitaja on paikalla kun annan sen).. No, pian hoitaja tulikin ja kysyi että ”enkö mä oo vielä antanu sitä potilaalle?”. Eli välillä ne antaa meijän tehä, ja luottaa että tehään oikein ja osataan, ja välillä taas kohtelee silleen kun ei tiedettäis edes mikä kuumemittari on…

Päästiin eilen myös mukaan ambulanssin potilaskuljetukseen, kun teho-osastolta siirrettiin potilas toiseen sairaalaan. Täällähän ensiavun henkilökunta lähtee aina ambulanssin mukaan, eli ei ole erikseen siihen henkilökuntaa. Yleensä kun potilas joutuu olemaan pidempiä aikoja sairaalahoidossa (yksityisessä sairaalassa), omaiset ”joutuvat” jossain vaiheessa siirtämään potilaan sairaalaan, jossa on halvemmat hoitomaksut.

Illasta lähettiin seitsemän hengen porukalla viettään iltaa Hard Rock Cafeen! Siellä oli esiintymässä amerikkalainen rokkibändi Saving Abel. Tavattiin siellä myös meille tutuks tullut DSI:n opiskelija ”Kay” ja sen ranskalainen kaveri. Ravintolat (baarit) suljetaan täällä jo 23:30 (!) joten mentiin sit sen jälkeen vähäks aikaa noitten uusien kavereitten luo jatkoille (asu meijän hotellin lähellä).

Tänään olikin sitten vapaa päivä, ja aamupalan ja auringon oton jälkeen lähettiin syömään ja kierteleen Brigade Roadille. Käytiin syömässä Pizza Hutissa :) Illasta pelattiin korttia (uunoa), ja James yritti opettaa meille tytöille filippiiniläistä pokeria.. :)