Yksi asia mitä Intiasta tulen kaipaamaan todella paljon on ruoka! Ihanan mausteinen ja tulinen ruoka :) Intialainen ruoka on todella monipuolista ja vaihtelee alueittain. Intialaiset syövän ruuan sormin, muotoillen siitä riisin tai leivän avulla suupalan kokoisen pallon pyörittämällä sitä sormenpäillään lautasen ympäri. Meillä on ollut ”pikkuisia vaikeuksia” oppia syömään pelkästään (oikean käden) sormin, mutta onneks ravintoloissa annetaan yleensä myös haarukka ja lusikka :)  

Intiassa on todella paljon kasvisruokavaihtoehtoja ja veg-ravintoloita. Koska hindut eivät syö naudanlihaa eikä muslimit sianlihaa, yleisimmät liharuuat täällä ovat kana tai lammas. Naudanlihaa saa vain harvoista ravintoloista. Riisiä syödään Etelä-Intiassa paljon (aina?) ruuan kanssa. Eri kastikeruokia syödään yleisesti myös erilaisten ohuiden leipien kanssa, kuten rotin, chapatin, naanin, parathan tai purin kanssa.

Ruuissa käytetään paljon erilaisia mausteseoksia. Yleisimpiä taitavat olla masala, curry, biryani ja tandoori. Masala on jauheseosta joka sisältää korianteria, roomankuminaa, inkivääriä, mustapippuria, kanelia, chiliä, kaardemummaa, laakerinlehtiä, neilikkaa, muskottipähkinää, sipulia ja valkosipulia. Currylla tarkoitetaan yleisesti intialaisia maustettuja ruokia, olivatpa ne sitten kanaa, kalaa tai vihanneksia. Täällä ei ole yhtä tiettyä curryjauhetta tai –kastiketta. Biryani ruuat kypsennetään inkiväärillä, kardemummalla, kanelilla ja neilikalla maustetussa kastikkeessa ja höyrytetään sahramiriisin ja voin kanssa. Tandoriruuat (mm. kana) kypsennetään saviuunissa. Yleensä kana suolataan ja kostutetaan limettimehulla, mureutetaan papaijalla ja marinoidaan jugurtissa, jonka mausteena on inkivääriä, valkosipulia, chiliä ja sahramia. (Lähteenä käytetty: Berliz, Intia matkaopas.)

Intiassa illallinen syödään yleensä vasta pimeän tultua, eli joskus 19 jälkeen. Myös useimmat ravintolat avaavat ovensa vasta klo:19. Lounas syödään myös vasta iltapäivällä, joten työharjoittelupaikoissa olemmekin saaneet kummasteluja osaksemme kun olemme kertoneet menevämme lounaalle klo:11-12. Täällä aamupalasta keskusteleminen on myös yleinen keskustelun aloitus. Esimerkiksi töissä työntekijät saattavat ensimmäisenä kysyä ”had your breakfast?” tai ”what did you eat for breakfast?”. :)