Eilen työpäivän loputtua saatiin yllättäen kuulla että huomenna ei mennäkkään harjotteluun, vaan meijän pitää mennä täytteleen DSI:lle virallisia papereita maahan rekisteröitymistä varten.. Sen oon jo täällä oppinu, että asiat ja suunnitelmat saattaa muuttua yllättävän nopeasti!

Eli mentiin riksoilla koululle. Riksoilla matkustettaessa joudutaan aina käymään läpi kovat tinkaamiset.. Me ollaan jo opittu mikä on normaali hinta mistäkin matkasta, niin nuo kuskit yrittää kuitenkin meiltä vaaleilta turisteilta tosi kovia hintoja.. Eli yleensä ainakin kolmesta kahdeksaan kuskia jututetaan ennen kun päästään sopivalla hinnalla. Yleensä joko me jatketaan matkaa kun kuskit yrittää ihan naurettavia hintoja, tai sit kuski nostaa kytkintä ja lähtee vetämään. Monesti käy myös niin, että kun sanotaan että hinta ei kelpaa ja lähetään käveleen poispäin, niin kuski huutelee perään ja yllättäen hinta passaakin ihan hyvin.. Välillä on turhauttavaa tingata kauankin jostain 10 rupian hintaerosta (eli 16 sentin), mutta täällä sekin on iso hinta noille kuskeille! Ja me tiedetään että ne laittaa kovia hintoja meille. 1 vaihtoehto on myös että kuski laittaa mittarin päälle matkan ajaksi. Mutta, siinä on vaan se ongelma, että kun ja jos ei tiedetä hyvin mitä reittiä kyseiseen paikkaan mennään ja mikä olis nopein reitti, ne kuskit saattaa kierrellä tahallaan tosi pitkiäkin reittejä.

Kuva: Liikennevaloissa odotellessa on hyvin aikaa lukea päivän lehteä :)

Koulussa jouduttiin tuttuun tapaan odotella kauan ennen kun saatiin kyseiset rekisteröitymispaperit.. Viereisessä luokassa oli ryhmä ulkomaalaisia opiskelijoita (jotka on tullut DSI:lle opiskelemaan englantia), niin ne opettajat keksi että me voidaan keskustella niitten kanssa kaikesta opiskeluun, Intiaan, meijän kulttuuriin, niiden kotimaihin ja Suomeen liittyvistä asioista. Ihan hyvä idea ja mielenkiintoista! Harmi vaan että moni niistä kenenkaa juttelin oli ollu Intiassa vasta kuukauden tai pari, eikä ne vielä oikeen osannu puhua tai ymmärtäny kunnolla englantia. Rekisteröitymispaperit saatuamme huomattiin että toinen sivu olikin väärä, ja sit ootettiin taas varmaan tunti enneku saatiin uudet, oikeat paperit. Sen jälkeen mentiin maksamaan hotellimaksu (se maksetaan DSI:n kautta, koska ne ilmeisesti myös rahoittaa osan meijän asumiskuluista).

Koulun jälkeen lähettiin Hannan, Sannan ja Marjon kanssa Forumiin syömään KFC:hen :) Illasta jatkettiin opettajan kassa hotellilla rekisteröitymispapereiden ja tarvittavien liitteiden ja kopioiden järjestelemistä.. Huomenna on sitten vuorossa itse rekisteröityminen FRO:lla (foreigner registration office). Sinne saa kuulemma varata aikaa koko päivän, ja sitä varten meillä pitää olla kolmet kopiot rek.paperista, passista, viisumista, opiskelutodistuksesta DSI:ltä, passikuvia sekä kopiot hotellimaksun suorittamisesta.