Viikko on taas kulunut nopeaa, ja paljon tapahtunut! Kirjoitan nyt miten kulunut viikko on mennyt, ja päivitän huomenna viikonlopun tapahtumia :)

Johanna on ollut jo pitkään vatsataudissa, ja keskiviikkona vointi oli jo niin heikko että mentiin käymään sairaalassa. Mentiin uuteen Sagar sairaalaan, sillä se on tällähetkellä ainut jota vois ajatella eniten suomen sairaaloita vastaavaks. Johanna otettiin sisälle osastolle, ja minä, Sanna ja Laura vietettiin päivä Johannan seurana ja tukena. Valvottiin myös että hoitajat toimii aseptisesti, sillä se ei todellakaan oo mikään itsestään selvyys täällä. Intialaiseen hoitokulttuuriinhan kuuluu että joku ”perheenjäsen” on kokoajan mukana sairaalassa. Potilashuoneissa on jopa sänky omaista varten.

Torstain vietin myös sairaalassa Johanna luona. Illalla oli sitten vuorossa meijän opettaja Kristiinan yllätys 50-vuotis synttärit! :D Oltiin varattu kakku etukäteen, ja juhlittiin hotellin kattoterassilla.

Perjantaina meillä sh-opiskelijoilla oli opintokäynti yhteen vastavalmistuneeseen (/valmistuvaan) Indus West sairaalaan. Se on samaa tyyliä kun uus Sagar sairaalakin, eli todella länsimainen ja moderni. Täällä Bangaloressa on selvästi näkyvillä tuo ilmiö että rakennetaan hienoja ja isoja yksityisiä sairaaloita. Meille pidettiin tervetulotilaisuus siellä ja tavattiin kaikkia johtajia ja lääkäreitä. Olivat kovasti kiinnostuneita meidän mielipiteestä sairaalasta ja siitä vastaako se länsimaalaisia sairaaloita. Kyllä se vastasi, osittain jopa paremminkin. Sairaalan osastojen rakenne on suunniteltu hyvin, esim. ensiavun yhteydessä on kaikki CT:t ja yksi leikkaussali, samoin synnytysosaston kanssa samassa kerroksessa on leikkausosasto ja vastasyntyneiden teho-osasto. Eli potilaat saadaan siirrettyä nopeasti tarvittavaan paikkaan. Täällä ollaan myös luovuttu Intiassa muuten yleisistä General wardseista (eli että yhdessä isossa huoneessa on kymmeniä potilassänkyjä). Sairaala on myös suunniteltu tosi värikkääksi, johtaja kertoi että nähtyään amerikkalaisia ja muita länsimaalaisia sairaaloita hän huomasi niiden olevan pelkästään valkoisia ja tylsän näköisiä. Täällä seinät ovat punaisia, pinkkejä, vihreitä, sinisiä ym..

Käytiin myös tutustumassa psykiatrisessa hoitoyksikössä (Simhans), sekä katulapsikeskus Bosco Manessa. Kuultiin vaan yllättäen että meijän Community health –projektista on kahden viikon tauko (koska paikallisilla opiskelijoilla on koeviikkoja tms), joten yritetään nyt järkätä meille harjottelupaikkaa tuolta katulapsikeskuksesta. Toivotaan parasta.. Tänä vuonna näitten harjottelupaikkojen kanssa on ollut tosi paljon ongelmia. Moni sairaala on alkanut pyytää harjoitteluista paljon rahaa, eli rahastukseksi on touhu mennyt vaikka aluksi kaiken harjoittelun piti olla ilmaista. Ollaan sit pakon edessä jouduttu osasta maksamaankin (mm. community harjottelusta), mutta esimerkiks ne opiskelijat jolla on psyk. tai kuntoutusharjoittelu, olis joutunu maksamaan yhestä paikasta lähemmäs 100€, joten siihen kaatuu monen harjottelu. Toivottavasti korvaavat paikat järjestyy ennenkun meijän opettaja palaa suomeen..

Tuosta Bosco Manesta vielä sen verran, että ne vastaanottaa ja antaa turvapaikan päivittäin n. 20-25 katulapselle. Tuo kuvan kyltti kertoo mun mielestä aika hyvin niiden toiminnan tärkeydestä!

Perjantai iltana oli (osittain meijän) järkkäämät FF-partyt, eli Finnish-France bileet! Bileet oli Hotel Istassa. Oli mahtavaa kuulla DJ:n soittavan suomalaista musaa! Viikonloppuna oltiin minilomalla Mysoressa :) kirjotan siitä tarkemmin myöhemmin :)