Lauantaina lähdettiin porukalla minilomalle Mysoreen :) Mysore on Karnatakan osavaltion toiseksi suurin kaupunki, ja sijaitsee n. 145km päässä Bangaloresta. Oltiin varattu kuski ja minibussi meille reissua varten, ja henkilöä kohden matkakulut oli vain 440 rupiaa (n.7€). Meille oli suositeltu hotelliks paikallista Ayrveda keskusta, eli Indus Valley Ayrvedic Centreä. Paikka oli Intialaiseen hintatasoon nähden melko kallis, ja hieman ärsytti kun meille ulkomaalaisille oli ihan eri hinnat mitä Intialaisille. Majoituttiin yhden hengen standard huoneisiin ja kolmen hengen villoihin. Mä menin Sannan ja Lauran kanssa villaan, joka oli ihan hieno :)

Alueella oli myös uima-allas, joka todellakin kruunasi loman! :D Oltiin niin odotettu että päästään uimaan! Lauantai iltana mentiin kaupunkiin syömään ja pimeän tultua Brindavan puistoon kattomaan kehuttua valoshowta. Puisto oli tosi iso ja kaunis. Siellä oli paljon erilaisia suihkulähteitä, jotka kaikki oli valaistu jotenkin. Harmi ettei valokuvat onnistunu pimeässä ton paremmin..

Hotellilla sai varata myös erilaisia Ayrvedisiä hoitoja, ja mä otin mulle niskahieronnan (15€). Hieronnassa erikoista oli se, että ennen sitä piti tavata lääkäri. Lääkäri kysyi terveystietoja (mm. liikunnasta, ruokavaliosta, kuukautiskierrosta) ja mittasi verenpaineen, pulssin ja painon. Näiden tietojen jälkeen se suositteli mulle sopivia hoitoja. Pitäydyin kuitenkin siinä alkuperäisessä niskahieronnassa, sillä olis tullut melko kallis paukku jos olisin ottanut sen suosittelemat 2 eri hierontaa.  Hieronnassa oli myös se erikoista, että se alkoi työntekijöiden rukouksella. Ayrvedisessä hieronnassa käytetään paljon eri öljyjä, joita sitten  kaadetaan päälle :) Rentouttavaa oli!

Koko sunnuntai aamupäivä ja päivä vietettiin tietenkin altaalla uiden ja aurinkoa ottaen :) Oli kyllä rentouttava loma, sillä hotellille ei kuulunut ollenkaan liikenteen meluja ja ilmakin oli ihanan puhdasta.

Iltapäivästä mentiin kattomaan Mysore Palacea. Se on 1800-luvun lopulla rakennettu kuninkaallinen palatsi, samojen kuninkaallisten mitä Bangalore Palacekin. Palatsi on suosittu turistikohde, ja sisäänpääsymaksu oli Intialaisilta 20 rupiaa, ulkomaalaisilta 200… Turvatarkastuksissa oltiin täälläkin tarkkoja. Mentiin pari kertaa metallin paljastimen läpi ja laukut läpivalastiin. Kuvien otto oli tiukasti kielletty palatsin sisätiloissa. Harmi ettei kuvia saanut ottaa, sillä palatsi oli todella kaunis. Siellä oli mm. paljon käsin tehtyjä yksityiskohtaisia seinä- ja kattomaalauksia.

Kaiken kaikkiaan Mysoressa olis ollut vielä paljon nähtävää, mutta aikaa ei vaan ollut tarpeeksi. Katukuvassa ja ihmisten toiminnassa huomasi todellakin että ollaan turistien suosimassa paikassa, sillä katukaupistelijat olivat täällä ihan mahdottomia! Niistä ei saanut yhtään rauhaa, meijät nähdessään ne seuras tiiviisti perässä ja piiritti meijän bussin ym.. Kyllä sitä vaan arvostaakin Bangalorea, sillä siellä saadaan olla todella rauhassa :) Ennen paluumatkaa pysähdyttiin yhdessä silkkikankaiden tehtaanmyymälässä, ja ostin mulle 6,5 metrin silkkikankaan :) Hintaa sille tuli 40€, eli nyt silkkikankaiden hinnoista tietävät kertokaa huijattiinko mua kauheesti??? Tosta kankaasta voi sit tehä vaikka verhot ja tyynyn päällisiä..?

Paluumatkalla todistettiin myös yhtä melko jännää tapahtumaa.. Meijän kuski oikas yksisuuntasta tietä väärään suuntaan, ja katupoliisi tietenkin näki sen. No, se poliisi ryntäs autoon sisään ja alkoi huutamaan Kannadaks kuskille. Kuski alkoi tarjoamaan rahaa poliisille, ja ne kävi melkosta käsien tönimistä ja huutoa keskenään. Sitten kun poliisi sai tarpeeksi suuren rahasumman se poistui nopeaa autosta, ja matka jatkui.  Täällä kuulemma pitää yrittää päästä nopeaa poliisista eroon, sillä pidätetyks ei kannata joutua! Ja tosiaan Intialaiset poliisit on helppo lahjoa :/

Lopuks, tällänen löytyi illalla huoneen vessanpöntöstä! Onneks Marjo oli kylässä ja vei sen takas ulos :D