Tänään alkoi siis kunnolla työharjottelu. Mä oon nyt ensin 3 viikkoa ensiavussa, ja sitten 2 viikkoa teho-osastolla. Me lähettiin hotellilta työvaatteet päällä (näin kehotettiin tekemään, sillä sairaaloissa ei oo kunnon pukuhuoneita, eikä oikeen paikkaa mihin jättää vaatteita/ laukkuja). Ja kuulemma hoitajanvaattet päällä saa enemmän ”kunnioitusta” riksakuskeilta?.

Siellä ensiavussa ei varmaankaan tiedetty keitä me ollaan (mä ja Sanna) ja että me tulaan sinne harjotteluun, mutta lyhyen esittelyn ja selittelyn jälkeen meijät toivotettiin tervetulleeks :) Tuo ensiapu on pieni, ahdas, kuuma ja tunkkanen paikka. Siellä on vaan 6 potilaspaikkaa, ja ne paikat on jaettu kolmeen alueeseen; red-, yellow- ja green zoneen, eli potilaan kiireellisysluokituksen mukaan.  Tänään siellä oli rauhallista, vaan muutamia potilaita. Yks tapaus oli nainen jolla oli leikkautunu sormenpää pois, toinen oli kuumeinen lapsi jolla oli luultavasti korvatulehdus, ja sit oli pari miestä joista ei tiedetty miks ne oli siellä. Kaikki potilaat siirrettiin melko nopeaa muille osastoille jatkohoitoon.

Henkilökuntaa siellä on aamuvuorossa 5, samoin on illassa ja yössä (jos ymmärsin oikein?). Me tullaan työskentelemään vaan aamuvuoroissa. Me myös saadaan halutessamme viettää joitakin päiviä ambulanssissa! Meijän opettaja kertoi, että yleensä liikenneonnettomuuksissa potilas on jo kerennyt kuolla ennenku ambulanssi saapuu paikalle, tai sit kuolee matkalla sairaalaan. Täällä ei liikenteessä paljoakaan kunnioiteta hälytyksessä olevaa ambulanssia, kukaan ei anna tietä tai sit ruuhka on niin kauhea että nopeaa ei pääse millään :(    

Kerron tarkemmin tuosta ensiavusta sitten ensviikolla :) Töitten jälkeen otettiin aurinkoa hotellilla ja illasta lähettiin Oasikseen pizzalle (4€) ja kauppaan.  Kommentoikaa vaan rohkeasti jos on jotain mikä mietityttää tms, olis kiva tietää ketkä kaikki tätä lukee :)