Saavuttiin Alleppeyhin 1.4. Juna-asemalta meijät bongas tuttuun tapaan moni taxi- ja riksayrittäjä.. Päätettiin lähteä riksalla Beach roadille, josta sitten etittäis sopiva majoituspaikka. Riksakuski ajo meijät suoraan yhen majoituspaikan eteen (niillä on keskenään noita sopimuksia!..), mutta päätettiin kuitenkin jäädä kyseiseen paikkaan sillä hinta oli sopiva ja paikka vaikutti hyvältä :) Eli oltiin seuraavat 2 yötä Mandala Beach houses paikassa. Asuttiin sellasessa kahdenhengen Cottagessa joka makso yhteensä vaan 500 rupiaa/yö (8,30€). Paikka on ihan rannassa! :) Aallot ei ollu yhtä isoja kun Cherai beachilla, joten nyt pysty uimaankin kunnolla :) Keralan rannikoilla on muuten Arabian meri. Siellä on ihan hyvä uida, mitään kaloja tai meduusoja ei näkyny :D Rannassa kyllä eleli paljon pieniä ja vähän isompiakin rapuja..

Varattiin majoituspaikan kautta lauantaiks sellanen Houseboat risteily! Alleppey on tunnettu Houseboateistaan, ja se oli kyllä semmonen ”pakko kokeilla” juttu jos tänne tulee:) Risteily oli siis yön yli kestävä, ja maksoi yhteensä 5500 rupiaa (90€). Hintaan kuului 3 ruokaa (lounas, illallinen, aamupala) + päivä teet ja snäcksit. Veneessä oli 3 työntekijää; kapteeni, kokki ja ”yleismies”. Risteily alkoi lauantaina puolelta päivin ja päättyi sunnuntai aamuna 09:30. Vene kierteli hiljalleen eri joki- ja järvireittejä, ja maisemat oli tosi kauniita. Meijän veneessä oli sellanen kattoterassi jossa pysty makoilla ja ottaa aurinkoa :) Nää veneethän on siis ihan kun hotellihuoneita. Löytyy makuuhuone, vessa ja suihku, keittiö, ruokapöytä ja tv:kin. Ruuat oli tosi hyviä. Lounaalla oli kalaa, riisiä, kasviksia ja kastikkeita, ja illallisella kanaa, chapati-leipää, riisiä ja eri kasviskastikkeita.

Yön ajaks vene pysähty jonku pikkukylän varteen (ilmeisesti kapteenin kotikylän, sillä se meni yöks kotiin). Saatiin illasta käydä myös vähän kävelemässä. Intialaiseen tapaan kaikki ei kuitenkaan voinut mennä niin hyvin miltä ehkä kuulostaa.. Eli illalla mentiin kysymään että miks huoneessa oleva ilmastointi ei toimi..? Kapteeni vastas että siitä pitää maksaa 1000 rupiaa lisää, teille oli varattu risteily ilman ilmastointia! Just niin.. eli yön meni sit taas yhen tuulettimen voimalla. Ja toinen miinus.. Koska meitä on kolme, meille luvattiin etukäteen extra patja lattialle. Illasta alettiin sit kysellä että saadaanko pian se extra patja? 2 muuta työntekijää ei osannu englantia yhtään, joten loppujen lopuks raahattiin sieltä kattoterassilta ite se 1 auringonotto patja meijän huoneeseen. Ja vielä kolmas miinus.. Koko päivän hikoiltuamme haluttiin illasta tietenkin suihkuun! Huomattiin kuitenkin että suihku ei toimi.. vettä tuli vaan ihan vähän käsisuihkun kautta.. Mentiin sanomaan työntekijöille että suihkusta ei tuu vettä. Ne vaan vastas huonolla englannilla että ”shower is not working, no shower”. Uskomatonta! Siinä vaiheessa rupes pikkusen ärsyttämään :D Miten ihmeessä noin kalliissa yön yli kestävässä risteilyssä voidaan olettaa että ihmiset ei tarvi suihkua? No me näppärinä sitten täytettiin sen käsisuihkun kautta ämpäri täyteen vettä ja pestiin ittemme perus mökkimeiningillä, ämpärin ja kauhan avulla :) Ja illasta kaiken kruunas vielä ukkonen!

Noista ”pikku” vastoinkäymisistä huolimatta risteily oli tosi hieno kokemus, suosittelen! :)