Tänään oli vuorossa Sagar sairaaloihin tutustuminen, ja lähtö klo:08:30. (Bussi oli tänään vaan 30min myöhässä!). Ensimmäisenä mentiin uuteen Sagar sairaalaan (valmistunu viimevuonna). Se oli juuri niinku niissä videoissa, tosi hieno ja aivan kun joku palatsi. Meille esiteltiin koko sairaala osasto kerrallaan, ja käytiin mm. radiologian osastolla, lääkärin vastaanotolla, preventive health care yksikössä, hammashoito yksikössä, labrassa, endoskopia yksikössä, dialyysissä, fysioterapia osastolla, lasten teho-osastolla, leikkausosastolla, teho-osastolla, ruumishuoneella ym.. Tuolla teho-osastolla oli varmaan 20 yhdenhengen potilashuonetta, ja jokaiseen huoneeseen oli videomonitorointi. Sit joka kerroksessa (kerroksia oli 7), oli alemmasta ylempään ensin general ward (köyhemmille, 10 hengen huoneet, naisille ja miehille erikseen), sitten semiprivate huoneet, private huoneet ja ylimpänä deluxe-huoneet (joihin kuulu mm. kokovartalo hierontatuolit!). Noissa potilashuoneissa oli aina omaisille 1 sänky, koska ne kerto, että omaisten tehtävänä on huolehtia potilaan perustarpeista...  

Täytyy kyllä sanoa, että ulkoisesti tuo uudempi Sagar sairaala päihittää varmaan suomen yliopistosairaalat.. Ainakin kooltaan on samaa tasoa, jopa isompikin? Hygieniasta ja hoitotyöstähän en osaa tuolta sanoa mitään, mutta kyllä ne kovasti korosti ainakin leikkausosastolla steriiliyttä. Kaikki laitteet CT:stä eri monitoreihin ja endoskooppeihin oli todella nykyaikaisia! Harmittaa kauheesti että sairaalan sisällä ei saanu ottaa valokuvia :(

Syötiin lounas sairaalan kanttiinissa (south indian veg-meal 0,80€).

Ruuan jälkeen lähettiin tutustumaan vanhempaan Sagar sairaalaan. Me tullaan suorittamaan osa harjoitteluista tuolla vanhemmassa Sagarissa, sillä siellä on kuulemma enemmän potilaita. Nuohan on yksityissairaaloita, niin kaikki ”ei oo vielä varmaan löytäny” tota uudempaa sairaalaa, niin siellä on rauhallisempaa. Bussimatkalla toteutettiin pieni hoitotoimenpide, sillä 1 vaihtoporukasta oli joutunu hankkimaan täältä b-hepatiitti rokotuksen, ja se piti pistää melko nopeaa oston jälkeen, ettei se pilaannu tässä lämmössä.. Kuvassa rokotustilanne bussin käytävällä! (onneks me suomalaiset oltiin varauduttu desinfiointilapuilla, käsidesillä ja laastarilla!)

Vanhempi Sagar oli sekin ihan hieno ja melko uusi, vaikkakin siitä näky että ei oo niin moderni kun tuo edellinen. Siellä oli kuitenkin kaikki samat osastot ja toimenpideyksiköt, potilaspaikkoja on vaan jonkin verran vähemmän. Täälläkään ei saanu kuvata, mutta yritän sit harjottelun aikana salakuvata :) Esittelykierros oli melkeen kun edellisen toistoa, joten me kaikki alettiin oleen melko väsyneitä… Kello oli sit 17 kun lähettiin takas hotellille.  Tuolla sairaalassa useammassa eri yksikössä (mm. leikkuri, teho, heräämö) piti ottaa kengät ovella pois, ja kävellä varpasilleen! Yhessä paikassa saatiin kengänsuojukset (mä otin niitä kans laukkuun muutamat varalle).

(Kuvassa "vanhempi " Sagar sairaala, johon meen harjotteluun)

Illalla mentiin Eininkaa ottamaan läheiseen kauneushoitolaan pedikyyrit ja manikyyrit :) Hinta oli yhteensä 370 rupiaa, eli vaivaiset 6€! Ihanaa :)

Huomenna alkaa sitten harjottelu kunnolla! Mä alotan ensiavusta :D