Viime aikoina ollaan kierrelty kauppoja tuttuun tapaan. Nyt ”ostoslistalla” pyörii enemmän tuliaiset sekä verho-/ vaatekankaat :)  Lauantaina käytiin illasta myös elokuvissa kattomassa The Hurt Locker. Se kertoo yhdysvaltain armeijan pomminraivaajista Irakin sodan aikana.

Maanantaina alotin harjottelun Sagar sairaalan niculla (neonatal intensive care unit). Osasto on juuri siirtynyt uusiin isompiin tiloihin ja kaikki laitteet on moderneja. Tuolla niculla on tällä hetkellä 7 vauvaa, suurin osa on keskosia. Maanantaina sinne tuli yks keskonen joka painoi vaan 900g. En oo ikinä nähny niin pientä vauvaa! Seurasin paljon sen hoitotyötä, mm. CVK:n laittoa, vatsan-, pään- ja sydämen ultraääniä ym. Täällä muuten vauvoille laitetaan iv-tippa käteen, eikä päähän niin kuin suomessa. Tuolla 900g painavalla vauvallakin oli kädessä tippa! Täytyy olla kyllä todella taitava lääkäri/hoitaja kuka sen on laittanut. Mutta tuo nicu on kyllä varmasti mielenkiintonen osasto missä olla, vaikkakaan siellä ei saa paljoa tehdä… Mutta toivottavasti näkisin paljon kaikkea. Eilen kylläkin meinasin nähä sen pikkusen elvytyksen.. Onneks tilanne kuitenkin korjaantu nopeasti ja vauvan saturaatio ja pulssi palas normaaliks. En todellakaan haluaisi nähdä tuolla vainajan laittoa. Mutta kerron osastosta tarkemmin sit kun oon kerenny olla siellä kauemmin.

Maanantai iltana lähettiin tsekkaamaan millanen on uus Intian suurin ostoskeskus, Mantri Square. Käytiin myös syömässä siellä avatussa Taco Bellissä :) Olihan se ostoskeskus tosi iso, mutta en oo varma päihittääkö se Suomen Idea parkia tai Jumboa. Mutta toisaalta nää ostoskeskukset on Bangaloressa kuitenkin niin uusi juttu, että on se Intialaisille tosi iso.

Tänään mentiin Marjon ja Hannankaa Commersial Streetille kangaskaupoille. Mullahan on ollu tavoitteena teettää täällä mekkoja, ja vihdoin löysin mulle mekkokankaan! :) Löysin myös verhokangasta (turkoosia ja valkosta). Verhokangas makso muuten 2,30€/metri.  Vietiin kaikki mekot ommeltavaks ompelijalle, ja valmiina ne pitäis olla huomenna iltapäivästä. Pyydettiin ihan sellasia perus olkaimettomia mekkoja. Koko homman hinnaks tulee yhteensä 400 rupiaa (n.6,5€). Jos mekosta tulee hyvä, voin teettää siellä sitten lisää muunkin mallisia mekkoja :)

Mehän käydään täällä melkein päivittäin ulkona syömässä... Kun on halvempaa syödä ulkona verrattuna siihen jos täältä ite ostais ruokatarvikkeita. Niin täällä on vähän liiankin usein sorruttu alkuruokien tai jälkiruokien ostamiseen. Tekeehän niitä mieli, ja varsinkaan kun suomessa ei ikinä tuu otettua ravintoloissa alkupaloja tai jälkkäriä. Mä tykkään ottaa paljon ruokakuvia, joten tässä vähän jatkoa mun edelliseen ruokakirjoitukseen ja kuvasatoa meijän herkuista :) Eli laihtumaan täällä ei ainakaan paljoa pääse, varsinkaan kun en oo sairastanu sitä vatsatautiakaan vielä :D

Kuluneen viikon aikana myös hotellilla on tapahtunut kaikkea.. Meillehän alettiin joskus kolmisen viikkoa sitten pistämään hotellilta kotiintuloaikoja.. Takaisin hotellilla pitäisi olla kuulemma klo:23. Tätä asiaa on kuitenkin selvitetty, ja nyt ollaan siinä yhteisymmärryksessä että ilmoitetaan henkilökunnalle jos meinaamme olla myöhempään ulkona.  Tämähän on tietenkin herättänyt närää sillä mehän asutaan hotellissa eikä koulun campuksen asuntoloissa (jossa siis on tosi tiukat säännöt). Sääntö on ilmeisesti tullut koulun päästä, ovat kait huolissaan meidän turvallisuudesta tai jotain.. Ihan ymmärrettävää, mutta kuitenkin. Ongelmia on tullut myös henkilökunnan käytöksestä ja siitä että opiskelijoiden vapaa-aikana tapahtuvia asioita seurataan ja vääristellään. Asiat on tosiaan kärjistyny tällä viikolla ja niitä mennään yhdessä selvittelemään huomenna koululle.

Bangaloressa on myös sää vähän muuttunut viimepäivinä.. Tai kuumaahan on edelleen (+37c), mutta nyt iltaisin on alkanut satamaan ja ukkostamaan! Taitaa olla pre-monsuunikausi tuloillaan?