Eli tänään oli vuorossa DSI:n meille järjestämä tervetulotilaisuus. Etukäteen oli sanottu, että bussi tulee hakemaan meitä hotellilta klo:9. No, mehän oltiin suomalaisittain valmiita hyvissä ajoin… Bussi kurvasi pihaan klo:10. Matka koululle kesti 45min, ja olin melkeen koko ajan kamera kädessä ottamassa valokuvia ja videokuvaa kaikesta ympärillä näkyvästä! Täällä ei voi olla tylsää bussimatkaa. Aina kun luulee että nyt en tarvi enää kameraa, tulee eteen joku vieläkin oudompi, hauskempi, kauheempi, hienompi tai kummallisempi asia :) Se tekeekin tästä Intiasta niin uskomattoman ja mielenkiintoisen maan!

Siellä DSI:llä ooteltiin taas hyvän aikaa ennenku se juhla alkoi. Intialaiset opiskelijat saattoi meidät oikeille paikoille, ja saatiin sellaset hienot ”leit”, ruusut ja pilkut otsaamme :D Ne oli järjestänyt hienon tanssiesityksen ja kynttiläkulkueen. Oli aika koskettava tilaisuus, kun ajattelee kuinka paljon vaivaa ne on nähnyt meitä varten, ja kuinka sydämellisesti ne toivotti meijät tervetulleeks. Suomessa ei varmaan ikinä kohdella tai oteta vastaan ulkomaalaisia vaihto-oppilaita näin hyvin. Ohjelmaan kuului myös paljon virallisia puheita ja lauluesitys. Me käytiin myös esittelemässä ittemme siellä lavalla, ja piti kertoa nimi, mistä koulusta tulee, mitä tutkintoa opiskelee ja monettako vuotta. 

Lopuks me annettiin tuliaisia suomesta niille henkilöille, jotka on eniten järjestänyt tätä meijän vaihtoa ja joidenka ansioista tämä on mahdollista (DSI:n pääjehu, hoitotyön rehtori, fysioterapian rehtori, kv-vastaava). Tuliaiskasseissa oli mm. Fazerin suklaa konvehteja, englanninkielinen Suomi-matkakirja, postikortteja suomesta, Marimekon servettejä, lappiaiheinen muki, kuivattua ruisleipää, pieni poropehmolelu ja salmiakkia. Kaikkia lahjoja ei kylläkään ”saatu” antaa kerrallaan, vaan mm. salmiakkeja ja muita karkkeja voidaan sitten myöhemmin tarjota opiskelijoille.

Koulu tarjos meille tänään ruuan (se tyypillinen Intialainen lounas) ja jälkiruuaks jäätelöä. Kukaan meistä ei oo muuten vielä saanut mitään vatsatautia.. Ruuan jälkeen meille oli tarkotus järjestää esittelykierros kampuksesta. Ootettiin taas varmaan tunti ennenku se kierros pidettiin. Lähettiin sit takas hotellille klo:16.

Illasta kävin Jonnan ja Meeankaa (Jonnan 3v. tyttö) ruokakaupassa. Ostin mulle sellasen kahvi-termosmukin, sillä aamupalalla tarjotaan vaan se 1 mehulasi (ja en aina tykkää siitä mehusta), ja muutenki kahvi sopii ton aamupalankaa. Me ollaan tosiaan keitelty kahvia aina välillä täällä hotellilla, ollaan ostettu Nescafen kahvijauhoja ja maitojauhetta. Ihan hyvää on :) Illasta pesin myös pyykkiä ja skypettelin Villenkaa :)