Niin eihän siitä tullut sitten yhtään mitään :D Eli siis siitä mekkojen teetättämisestä täällä… Ei ainakaan tästä ensimmäisestä yrityksestä. Mentiin eilen tosiaan hakemaan ”valmiita” mekkoja, ja perillä meitä odottikin monen moista yllätystä. Mun mekko oli niin iso, että tipahti heti päälle laitettuani vyötärölle, Hannan mekko oli taas tehty niin lyhyeks, että se ei peittäny edes persettä.. Saatikka että se olis saanu puettua sitä päälle. Sitten Marjo joka on meistä lyhyin, oli saanut pisimmän mekon. Aika kummallista että kun juuri edellisenä päivänä käytiin siellä ja ompelija otti meistä kaikista monta mittaa ympäri vartaloa, niin siltikään mikään kohta ei pitäny paikkaansa. No ne sitten korjaili moneen kertaan mekkoja, tehtiin useita sisennyksiä, vaihettiin vetoketjun paikkaa sivulta taakse ja Hannalle tehtiin jopa kokonaan uus mekko. Tämä sen takia että ensin ne yritti pidentää hannan mekkoa ompelemalla helmaan lisäpalan samaa kangasta! Ja sit ne vielä ompeli sen niin että ne kankaan ompeleet oli eri suuntaan! Ja ompelijan mielestä siinä tyylissä ei ollu mitään vikaa, ”it looks really good” :D Saatiin mukaan se Hannan mekon eka epäonnistunut versio, katsokaa itse:

Kun useampi tunti oli kulunut, ja mekot istuivat yläosasta edes jotenkin (ei kuitenkaan vielä sivuilta eikä takaa), päätettiin pelastaa mekoista se mitä on vielä jäljellä, ja hoitaa loput sisennykset ja korjaukset ite kotona! Kun ompelijoilla alkoi olemaan työn jälki lopussa jo niin huolimatonta ja  omistaja vaan sanoi että ”pesun ja silityksen jälkeen kankaista ja mekoista tulee täydellisiä”. Eli aivan kuin silitys poistaisi kankaasta ne monet jäljet mitä on tullut kun lankoja revitään irti ja omellaan toisesta kohdasta uudestaan?

No, päätimme sitten parantaa mielialaa ostamalla toisesta liikkeestä vielä yhdet verhokankaat ja menemällä suklaakahveille ”kantapaikka” Matteoon. En kuitenkaan vielä luovuta tossa mekko asiassa.. Ostan ens kerralla ehkä vähän helpommin istuvaa kangasta enkä vie ihan sille halvimmalle ompelijalle ommeltavaks. Täällä hotellin lähellä oon myös nähny yhen paikan jossa lukee että siellä valmistetaan myös länsimaalaisia vaatteita.

Eilen aamupäivästä tosiaan käytiin myös siellä DSI:llä selvittämässä sitä hotellijupakkaa. Saatiin kerrottua ihan suoraan miten asiat täällä on, mutta ilman mitään todisteita mistään ei mitään jatkotoimenpiteitä voida/ aiota tehdä (mm. kun yks henkilökunnasta on lähettäny joillekkin opiskelijoille seksiehdotus ym. viestejä). Eli vähän sellanen fiilis jäi että ”lakastaan vaan kaikki asiat maton alle ja jatketaan elämää normaalisti”. Mutta ilmeisesti asiat toimii niin täällä Intiassa?

Tänään olin taas töissä lasten teholla. Sinne on tullut nyt 2 uutta keskosta, toinen syntynyt raskausviikko 27:llä ja toinen 31:llä. Painoa niillä on 900g ja 960g. Parhaiten tuolla harjottelussa oppii kun on mukana lääkärinkierroilla. Tämä toimii ilmeisesti myös opetussairaalana (ainakin lääkäriopiskelijoille), sillä niille lääkärit selittää tosi hyvin lasten tilanteesta ja hoitomuodoista. Lääkärit kertoo myös meille sh-opiskelijoille kaikkea, toisin kun hoitajat. Kyllä hoitajatkin kertovat, mutta vain jos itse kysyt niiltä sitä asiaa.

Tänään kaikkien huulilla on ollut myös se tulivuoren purkaus Islannissa, ja se miten se on sulkenut lentokenttiä koko Euroopassa! Eli osa porukasta ei pääse takas Suomeen ja osan perhe ei välttämättä pääse tänne Intiaan yhteiselle lomalle.. Saa nähä laantuuko tuo edes siihen mennessä kun ite pitäis lähteä takas kotiin..? Sillä uutisia luettuani selvis että viimeks tuo tulivuori on purkautunu joskus 1820-luvulla, ja silloin tulivuori purkautui 12 kuukauden ajan!